BISKUT ALMOND BERSALJU

mentega - 1 cawan
gula kastor-1 cwn
tepung gandum- 2 cwn
tepung jagung - 1/2 cawan
esen vanilla- 1sudu
kuning telo- 1biji ( A)
baking powder- 1sudu
kacang badam @ gajus-dibaar dulu

bahan tuk salut
coklat masakan-dicairkan guna double boiler
mentega 1 sudu
serbuk roti berwarna...


* ayak tepung jagung,tepung gandum n baking powder bersama-sama

pukul gula n mentega smpi sebati...pastu masukkan telo kuning.serta esen vanilla..dh sebati...masuk bahan2 yg diayak td...gaul ngan sudip katu sampai jd doh...kalau lembik just tambah tepung jagung skit...
( saya buat cukup2 je adunan ni)
buat bulat2 pastu masukkan kacang gajus @ hazel ditengah2
susun dlm dulang n bakar sampai masak
( ros guna suhu 150c masak selama 20 minit
sejukkan.......salut dalam coklat masakan yg dh dicairkan pastu salut pd serbuk roti...sejukkan sampai coklat eras n boleh disimpan

selamat mencuba

No comments: