Bahan-bahan:-
500 gm tepung gandum
250 gm mentega
200 gm gula halus
4 sudu besar susu segar
250 gm cip coklat
250 gm kismis
250 gm coklat urai
1 sudu kecil serbuk penaik
1 sudu kecil soda bikarbonat
½ sudu kecil garam halus
3 sudu kecil esen vanilla
2 biji telur
Cara Menyediakan:
1.Pukul mentega,gula dan esen vanilla sehingga putih.
Masukkan telur,garam dan susu,kacau sehingga sebati
2.Kemudian masukkan cip coklat ,coklat urai,kismis,serbuk penaik,
soda bikarbonat dan tepung gandum,Gaulkan sebati dan rata.
3.Ambil adunan dan bulatkan atau boleh juga disudukan.
4.Kemudian taburkan dengan cip coklat diatasnya.Bakar sehingga garing
pada suhu 175C selama 20 minit.
No comments:
Post a Comment