bahan bahan;
1 1/2 cwn tpg jagung
3/4 cwn tpg gandum
3/4 cwn tpg beras
1 cwn cornflakes dikisar halus
250 gm mentega
1/2 cwn gula ising(gula halus juga boleh gunakan)
1/2 sdt esen vanilla
untuk hiasan (ikut suka)
100 gm coklat masakan
50 gm coco butter
coklat M & M
cara membuat;
ayak semua tpg dan masukan cornflakes yg dikisar halus ketepikan,
pukul mentega dan gula,masukkan esen vanilla,
campur dalam tpg gaul terbalikan buat jadi doh,
kemudian terap dgn acuan yg anda sukai,
bakar sekejap 10 minit sahaja.
bila dah sejuk,hias dgn coklat dan manik atau sebagainya.
coklat masakan campur coco butter,masak cara doubleboiler,
biar agak pekat baru titikan atas biskut,hias coklat m&m.
SELAMAT MENCUBA
No comments:
Post a Comment